Oplaadpunten

Als je wilt opladen dan moet je natuurlijk wel weten waar je dat kunt doen. Het aantal oplaadpalen in Nederland (en daarbuiten) neemt snel toe. Is dat makkelijk op te zoeken? Ja is het antwoord! Er zijn natuurlijk al veel apps beschikbaar. Wij tonen je via een interactieve kaart precies waar je naar toe kan rijden op op te laden.

Tesla

Autofabrikant Tesla loopt voorop met het geweldig mooie Supercharger netwerk. In hun auto's zit al een volledig geupdate versie van Google maps met een strak werkende navigatiesysteem. Deze helpt de bestuurder om een route te berekenen en daarbij meteen een weergave van de oplaadpunten (lees Superchargers) langs de weg. Meestal zijn dat goede locaties naast hotels en/of fastfood restaurants. Niets dan lof over de wijze waarop Tesla het oplaadnetwerk heeft gerealiseerd. Je kunt er snelladen en tegelijk even een pauze nemen en koffie drinken of naar het toilet.

Onderweg opladen

Geen benzine tanken maar even de stekker erin. Zo gaat dat dus, en tegenwoordig bijna net zo snel als je tank vol gooien. We hebben als verteld dat het aantal laadpalen flink toeneemt. Dus de kans dat je zonder stroom stilt komt te staan wordt wel erg klein. Want er is altijd wel en lader bij jou in de buurt. Check de kaart maar eens en zoek op jouw woonplaats. Er is nog wel verschil in laadcapaciteit, of anders gezegd hoe snel kan je laden. Maar ook daar gaat de ontwikkeling snel! Tesla biedt snelladen aan met 120 kWh, en Fastned heeft al snelladers met een capaciteit van 175 kWh. Dat betekent in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen! Bedenk dat dit de komende jaren alleen nog maar meer wordt. Electrisch rijden heeft de toekomst. Een ander voorbeeld is de Tesla Model 3, deze kan snelladen met 200kWh, dat is enorm snel. Hoe zit dat met de kosten?

Oplaadkosten

We kunnen hier kort over zijn. De kosten van brandstoffen zoals benzine en diesel zijn groter dan die van stroom. Zelfs een hybride auto kost meer dan een electrische auto. Hoe zit dat met de kosten als je oplaadt? Dat hangt er een beetje van af. Thuis van een oplaadpunt blijkt het goedkoopst. Zeker als je ook nog zonnepanelen hebt geinstalleerd. Ook het stroom tappen langs de snelweg is voordeliger dan tanken aan de pomp. Dat is goed nieuws. Hoeveel je precies kwijt bent per kWh en volledige laadbeurt kun je berekenen op onze Home pagina.